Jā, jokains tas mīklas nosaukums, bet izrādās, ka slavenajam vīrišķim šīs mīklas izstrādājumi vienkārši ļoti garšoja...
Ja garšoja viņam, tad garšos arī mums-tā nodomāju un ķeros pie darba!
- 1/2 tējkarote sāls
- 2 tējkarotes sausā rauga ( var arī 50 gr. svaigā)
- 2 ēdamkarotes cukura ( maniem saldumraušiem tika 3 karotes)
- 3-3.5 glāzes izsijātu miltu
- 200 gr mīksta sviesta ( es cepu ar margarīnu)
- 1 glāze piena....
Mīklu var uzglabāt ledusskapī 3 dienas, bet tad jāpievieno 1/2 tējkarotes sodas, lai mīkla nepārskābst.
Izdevās gardi!
Citādi nekā parastā mīkla, bet bija labi.
Mūsmājās ienāks uz palikšanu- no vakara sataisa mīklu, bet brokastīs siltas un smaržīgas maizītes, jo pagatavošanas un cepšanas process aizņem vien 1/2 stundu .
Paldies, šī recepte nu iegūlusi arī manā kladītē un brīvdienās taps svaigas maizītes brokastīs!
AtbildētDzēstNoteikti izmēģini! Vienkārši, bet gardi.
DzēstIzskatās garšīgi :) Ar ko viņas apmēram atšķiras no parastās rauga mīklas - nu ja garšas ziņā maz tā var pateikt? :)
AtbildētDzēstZini, ir tā atšķirība jūtama, ir...Parastā rauga mīkla (vismaz man) sanāk tāda sausāka, sevišķi, ja paliek uz otro dienu, bet šī arī pastāvot saglabā tādu valgumu iekšpusē, bet ārpusē kraukšķīga garoziņa. Domāju, ka tas rodas uz palielo pievienoto taukvielu daudzumu. Un ļoti sātīgas!
Dzēst