trešdiena, 2013. gada 6. marts

Ņ. Hruščova rauga mīkla.


Jā, jokains tas mīklas nosaukums, bet izrādās, ka slavenajam vīrišķim šīs mīklas izstrādājumi vienkārši ļoti garšoja...
Ja garšoja viņam, tad garšos arī mums-tā nodomāju un ķeros pie darba!




  • 1/2 tējkarote sāls
  • 2 tējkarotes sausā rauga ( var arī 50 gr. svaigā)
  • 2 ēdamkarotes cukura ( maniem saldumraušiem tika 3 karotes) 
  • 3-3.5 glāzes izsijātu miltu
  • 200 gr mīksta sviesta ( es cepu ar margarīnu) 
  • 1 glāze piena....
     ...un to visus smuki sastrādājam mīkstā, vijīgā mīklā. Un, kāds pārsteigums, liekam nevis siltumā uzrūgt, bet ledusskapī iekšā uz 4 stundām. Es neizturēju 4 stundas, jau pēc 3 ņēmu ārā un rullēju, veidoju, bārstīju ar magonēm. Cepu 180-200 grādos līdz smukbrūnumam.
      Mīklu var uzglabāt ledusskapī 3 dienas, bet tad jāpievieno 1/2 tējkarotes sodas, lai mīkla nepārskābst.

Izdevās gardi!
 Citādi nekā parastā mīkla, bet bija labi.
Mūsmājās ienāks uz palikšanu- no vakara sataisa mīklu, bet brokastīs siltas un smaržīgas maizītes, jo pagatavošanas un cepšanas process aizņem vien  1/2 stundu .


4 komentāri:

  1. Paldies, šī recepte nu iegūlusi arī manā kladītē un brīvdienās taps svaigas maizītes brokastīs!

    AtbildētDzēst
  2. Izskatās garšīgi :) Ar ko viņas apmēram atšķiras no parastās rauga mīklas - nu ja garšas ziņā maz tā var pateikt? :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Zini, ir tā atšķirība jūtama, ir...Parastā rauga mīkla (vismaz man) sanāk tāda sausāka, sevišķi, ja paliek uz otro dienu, bet šī arī pastāvot saglabā tādu valgumu iekšpusē, bet ārpusē kraukšķīga garoziņa. Domāju, ka tas rodas uz palielo pievienoto taukvielu daudzumu. Un ļoti sātīgas!

      Dzēst