Vairāk, kā mēnesi cepu pa pāris reizēm nedēļā, izmēģinot visus iespējamos proporciju variantus, bet tomēr atgriezos pie sākuma varianta.
Lūk, kāds tas ir:
- 235 g miltu,
- 1.5 t.k. dzeramās sodas,
- nepilna t.k. sāls,
- 3 lielas olas,
- 240 g brūnā cukura
- 3 ļoti gatavi banāni
- 170 ml augu eļļas.
Attēls no www.teejastasiite.wordpress.com | Mūsmāju maize nekad vēl nav " izdzīvojusi" līdz fotoobjektīva fiksējošajai acij! |
Secinājumi no maniem cepameksperimentiem:
- Droši var brūno cukuru aizstāt ar balto,
- Jo banāni gatavāki, jo maize saldāka,
- Ja pievieno vairāk eļļas, maize ir valgāka,
- Ja pievieno mazliet vairāk banānu vai olu, maize cepas ilgāk,
- Nenoskaisdrotu apstākļu dēl, maize var cepties arī 1 1/2 h, bet joprojām sanāk tik pat garda! :D
MMM...banānu maize..man tas ir kas jauns
AtbildētDzēstGarsīgi
AtbildētDzēstLabi izskatās
AtbildētDzēstPirmo reizi redzu šādu recepti!
AtbildētDzēst