piektdiena, 2012. gada 27. janvāris

No diegu galiņiem...

    Sveicieni šajā ziemas baltumā! Sniegs aiz loga un termometrs ārā rāda, ka iestājusies īsta ziema, bet mani velk uz siltumu...Iemet tik kamīnā jaunu malkas pagali un šūpuļkrēslā iekšā! Tādās dienās kā šī tikai ar dzijām vien jākrāmējas! Man no senajiem deķa laikiem daudz, daudz krāsainu diegu galiņu, kuri vienkārši krājās grozā. Ilgi nevarēju saprast, ko ar tiem iesākt...Bet, tad-lai slavēta Elita Patmalniece un žurnāls "Ievas Māja"- mans krāsainums sāk meklēt sev dzīvē vietu! Pa mazam mirklītim, mazam brītiņam, kas tieši tagad maniem rokdarbiem ir atvēlēti, top mans krāsu prieks. Katru reizi kā tāda maza mandala, kā tāds tā brīža emociju atspoguļojums...tamborē un domā, katrs motīvs savādāks un tieši tāda paša nebūs neviena...


   Nesaku, ka mans gabaliņu darbs būs tieši tāds sarafāniņš, kā māksliniecei. Varbūt tur nemaz nebūs sarafāniņš? Ja arī būs, tad nezinu, vai vilkšu mugurā... Kas to, lai nojauš? Šobrīd man tas nav svarīgi, šobrīd man svarīgs ir krāsu prieks un mirklis sev un savām domām...

7 komentāri:

  1. ... Tev būs savādāks un labāks! :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Savādāks noteikti! Pat pie vislielākās centības tādu krāsu sprādzienu kā viņa izveidot nespētu. Bet, vai labāks?

      Dzēst
  2. Manai šābrīža noskaņai patīk tie oranžie,bet būtībā mans stūrītis ir kreisais apakšējais!Skaisti Tev sanāk!Un kopā saliksies, kad būs noskaņa un laiks un doma radīsies!Ļoti iztēlojos Tevi pie kamīna, mazais čučā un Tu baudi procesu!Tāda romantika un miers!Lai Tev tādu savu brīžu pietiek!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Gribas kādā sulīgā apelsīnā iekosties, vai ne!
      Tev tie sārtie un lillīgie tuvāki?

      Dzēst
  3. tamborēšana jau dikti meditatīva skaitās, plus vēl mandalas un laime pilnībā :) Lai kas tas arī būtu, galvenais ir prieks par procesu, brīvbrīdis sev, kas materializējas kādā veidā un formā - piemēram, tamborētos apļos :)))

    AtbildētDzēst
  4. Jā, Inese, Tev ir pilnīga taisnība- galvenais šobrīd ir prieks par procesu. Ja vēl izdosies sevi iepriecināt ar gala rezultātu, tad vispār forši!

    AtbildētDzēst
  5. Prieks par procesu vienmēr ir pats galvenais

    AtbildētDzēst