pirmdiena, 2014. gada 12. maijs

Banānu maize

   Globālajā tīmeklī atrodamas ļoti daudz banānu maizes receptes, bet manas ģimenes iecienītā recepte atrasta 2014. g. aprīļa žurnālā " Mans Mazais" .  Paldies jaukajai ģimenei, kas padalījās ar savā īpašumā esošo recepti!
   Vairāk, kā mēnesi cepu pa pāris reizēm nedēļā, izmēģinot visus iespējamos proporciju variantus, bet tomēr atgriezos pie sākuma varianta.

   Lūk, kāds tas ir:

  • 235 g miltu,
  • 1.5 t.k. dzeramās sodas,
  • nepilna t.k. sāls,
  • 3 lielas olas,
  • 240 g brūnā cukura
  • 3 ļoti gatavi banāni
  • 170 ml augu eļļas. 
   Sausās sastāvdaļas samaisu kopā. Olas sakuļu, pievienoju arī eļļu un saspaidītus banānus. Vēl mazliet paputoju un beru klāt sausās sastāvdaļas.  Formā ieklāju cepamo papīru, ieleju mīklu un cepu līdz gatavībai apmēram 1h līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī.

Attēls no www.teejastasiite.wordpress.com Mūsmāju maize nekad vēl nav
 " izdzīvojusi" līdz fotoobjektīva fiksējošajai acij!





   Secinājumi no maniem cepameksperimentiem:
  • Droši var brūno cukuru aizstāt ar balto,
  • Jo banāni gatavāki, jo maize saldāka,
  • Ja pievieno vairāk eļļas, maize ir valgāka,
  • Ja pievieno mazliet vairāk banānu vai olu, maize cepas ilgāk,
  • Nenoskaisdrotu apstākļu dēl, maize var cepties arī 1 1/2 h, bet joprojām sanāk tik pat garda! :D

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru