trešdiena, 2014. gada 29. janvāris

Ķirbju kūka- mūsmājās visiecienītākā!

    Ķirbis tāda jocīga oga- visiem patīk, bet, kad jāsāk ēst, tad daudzi sāk raukt deguntiņus: "Es ķirbi neēdu! Man negaršo! "
   Šī ir lieliska recepte, lai ķirbju neēdājs noticētu, ka tomēr IR  garšīgi!


Tev vajadzēs:
  •  600 gr.  ķirbja
  • 3 olas
  • 1 paciņu iebiezinātā piena ar cukuru
  • 100 gr. sviesta
  • 2 pac. "Selgas" cepumu ( es lietoju sveramos cepumus ~ 380 gr.)
  • 50 gr. mannā
  • 1 pac. vanilīna cukura
  • 2 t.k. kanēļa
  • 2 t.k. citrona sulas ( es spiežu aptuveni 1/2 citrona) 
  • 1šķipsniņa sāls 

    Ķirbi nomizo, iztīra un liek sautēties, pievienojot ļoti nedaudz ūdens. Kamēr ķirbis tiek sautēts, sasmalcinu cepumus līdz viendabīgai, smuki birstošai masai, sajaucu ar izkausētu sviestu. Kūkas veidnē ar noņemamo malu lieku cepamo papīru un vienmērīgi izklāju cepumu/sviesta masu. Stingri nospiežu, veidojot kūkas pamatni.
    Kad ķirbis kļuvis mīksts, noleju lieko šķidrumu un sakuļu ( izmantoju mikseri vai blenderi). Pievienoju vaniļas cukuru, kanēli, sāli, citrona sulu un visu samaisu. Tad lieku klāt mannā, olas un iebizināto pienu un visu sakuļu ar mikseri.
   Masu leju veidnē un lieku cepeškrāsnī 150 grādos 1 stundu un 15 min. 
   Var pasniegt ar ogu mērci vai saldējumu, bet maniem kārumniekiem vislabāk garšo vēl silta ar pienu vai otrajā dienā, pastāvējusi pie tējas vai kafijas. 


P.s. Masa, ko lej veidnē izskatās stipri neiedvesmojoša uz kūku cepšanas panākumiem, bet neliecies maldināta- izdodas vienmēr un ļoti garšīgi.
P.s. 2  Kūkas "izcelsme" šeit

4 komentāri:

  1. Paldies, noteikti kādreiz noderēs! Pievienoju kolekcijai :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Ceru, ka tiešām noderēs! Tu jau mums te, Blogzemē, ķirbju experts ;)

      Dzēst
  2. Atbildes
    1. Forši! Man liels prieks, ka garšoja!

      Dzēst