svētdiena, 2012. gada 17. jūnijs

Vienkārši aizkari.

Labs rīts šajā vēju un saules pasaulē!
   Gribēju Tev parādīt, kas ir sanācis no maniem pavisam vienkāršajiem aizkariem! Jā, parasti aizkaru auduma gabali,kas apakšmalā atlocīti un nošuti, bet augšmalā nošuti ar tunelīti,kas paredzēts aizkaru stienīša ievēršanai.
   Kādu nedēļu karājās man tās "lupatiņas" pie istabas loga, bet, katru reiz paskatoties,  nelabumā noskurinājos.    
   Gaidīju, kad tad nāks tā lielā nauda, ar kuras palīdzību varēšu tikt pie smukiem aizkariem, kas būtu piemēroti manas meitiņas istabai. Un tad nāca VIŅA- lielā doma, ka nevajag jau daudz naudas, tikai dažus metrus atlasa lentas pieskaņotā krāsā.
   Aizkara apakšmalā piestiprina atlasa lenti (~ 2 cm platu) un nošuj gar abām malām, veidojot tuneli. Lenta nesniedzas līdz aizkara augšmalai, tā beidzas kādus 10-15 cm no augšmalas!  Dubultā salocītu šaurāku lentu iever tunelītī un nostiprina pie apakšmalas "līdz nāvei", bet augšmalā sien lentu, savelkot aizkaru tik lielās vai mazās krokās, kā vēlas.
   Uzrakstīju sarežģīti ( žēl, ka process nav safotografēts), bet izdarāms ir ļoti vienkārši un ātri. Lūko, kas man ir sanācis.
Vienkārši aizkari meitenei 

Ar lentītes palīdzību variējas aizkaru kroku daudzums un lielums.



7 komentāri:

  1. izskatas drausmīgi.....man ka meistaram šajā jomā.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es neesmu meistars aizkaru/jebkuru lietu šūšanā, es esmu mājsaimnece ar augstāko pedagoģisko izglītību bērna kopšanas atvaļinājumā. Mani rezultāts apmierina, manu bērnu arī...Kas vairāk vajadzīgs? :)

      Dzēst
  2. Man patīk!malacis, ka eksperimentē! Kam tik ļoti nepatīk, taču varētu nekomentēt, ne??

    AtbildētDzēst
  3. ... vismaz varētu iekomentēt ne-anonīmi, lai zinām pie kā vērsties, ja gribēsim profesionāli šūtus aizkarus :).

    Es arī esmu kādreiz pati šuvusi aizkarus- ir pat bijis tā, ka jāizmanto vienkāršs un lēts paladziņš, lai pie loga kaut kas karātos- bet izdomā, izrotā un ir tā kā nevienam! :)

    Anita, turpinām rosīties! :)

    AtbildētDzēst
  4. Irēna, Aija!
    Paldies par atbalstu un labajiem vārdiem! Mani neuztrauc negatīvi komentāri, man nav patīkami, ka cilvēki nespēj pamatot savu viedokli. Labprāt uzklausītu, kas tad īsti tajos aizkaros ir tik nepareizs un mācītos darīt/ šut pareizām, bet, diemžēl, bieži negatīvs vērtējums ir tikai tas, kas izskan- bez iespējas mācītes!

    AtbildētDzēst