sestdiena, 2012. gada 25. februāris

"Plaukstiņ-čaukstiņ" lupatiņa mazulim.

     Jau sen čaukstošos konfekšu papīrīšus nemetam ārā, bet cītīgi krājam lielā kārbā. Mēs saldumu mīļotāji- sakrājies jau daudz...Tā kā mūsu Brāļkundziņam ļoti sāk interesēt apkārt notiekošais, tad mammmai jāķeras pie darbiem. Tajā skaitā, pie konfekšu papīrīšu likšanas lietā.
   No kārbām, maisiņiem un kastītēm  tiek vilktas laukā lietas, kas mazulim varētu palīdzēt iepazīt pasaules daudzveidību, viņam šobrīd pieejamā un pieņemamā veidā...
 Kāds rupjākas mežģīnes galiņš...

 ...krāsainas lentītes un koka kuloniņš...

 ...kāda izteiksmīga mēteļa poga...

 ...jā, arī mammas auskarbumbas un koka kreļļu virtene...

 ...lai mazajām plaukstiņām vairāk, ko taustīt, arī tilla kruzuļmala...

   Tas viss kopā "sašuvās" tādā taustām-mīļojam lupatiņā. Bet tie konfekšu papīrīši, kur tie? Tie paslēpušies zem biezās, izšūtās mežģīnes...tik aizrautīgi čaukst, ka mazais Brāļkundziņš ieinteresēti rauca pieri un konosījās jau kamēr mamma šuva.   Mazulim patīk, bet mamma savām rokām ir pagatavojusi k-ko pavisam vienkāršu, bet ļoti, ļoti mīļu un noderīgu. Maziņš šujamdarbiņš, kas pa spēkam katrai mammai.
 Iepriecini arī Tu savu mazuli!

6 komentāri:

  1. tiešām jauks mīļdarbiņš - pat žēl, ka mūšmājās jau pagājis tas burvīgais taustīšanas laiks...

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Nav jāžēlo, Inesīt, nav...Tavi bērniņi noteikti ir piedzīvojuši ļoti aktīvu un jauku taustīšanas periodu.

      Dzēst
  2. Jāpiekrīt Inesei, ka šos visus skatot sirdī ierodas žēl, ka jau pagājis...Bet prieks, ka tik daudz kas jauns visur redzams un, ka daudz mazuļu teik pie tik feinām mammām, kas visādas idejas liek lietā!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies par labajiem vārdiem! Ceru, ka kāda mamma, kas tieši tā pat kā es, ar šūšanu ir uz jūs, saņemsies arī savam mazulim pagatavot kādu taustāmlupatiņu.:)

      Dzēst