trešdiena, 2011. gada 26. oktobris

Pogu krelles.

     Ko skolnieciņa mammai nozīmē brīvlaiks?  Nezinu, ko citām mammām, bet man tas nozīmē, ka kāda jaunkundze ik pa brīdim pīkst, ka esot baigi garlaicīgi ( jo grāmatas jau izlasītas, ārā būts un skritulenes arī vairs neder...). Vienvārdsakot- dod, mammīt, tik ar ko darboties...
      Stingri nolēmām, ka varam sākt gatavoties skolas Mārtiņdienas tirdziņam. Par labu tika atzīta mammas ideja tamborēt pogu krelles...no senajiem laikiem mums lieli krājumi mājās!
      Saveram pogas uz dzijas pēc sirds patikas, rēķinot, ka vienām krellēm izmantojām aptuveni 20-22 pogas. Tamborē parasto pīnīti, katrā sestajā valdziņā ietamborējot vienu podziņu...



Gatavs! Sākumam un beigām pa desmit gaisa cilpiņām. Nostiprinam, vienkārši sasienot mezglā...


Tā mums tapa veselas 12 kreļļu virtenes, kas var rotāt daudzu modes dāmu un dāmīšu kaklus, bet gan jau, ka ar to tā gatavošanās tirdziņam nebeidzas...vajagot vēl kādas lentītes matiem sadomāt...Nu, ko! Domājam...Uz tikšanos citā reizē!

5 komentāri:

  1. Ļoti jauki, ka bērns grib darboties. Tikko dzirdēju vienu mammu sūdzamies, ka nevar atraut bērnu no datora brīvlaikā :( lūk, tas man liekas šausmīgi! Foršas rotas sanākušas! :)

    AtbildētDzēst
  2. cik jauki ka tu esi atpakaļ! ES ik pa laiciņam piedomāju, kur skolotāja Anna palikusi, kā iet, kas noticies ka vairs neraksta blogu!
    Man ļoti patīk ideja par pogām, laikam nošpikošu Mārtiņdienas tirdziņam bērnudārzā!

    AtbildētDzēst
  3. Feinas pogu krellītes! Un meitēns noteikti vairs nesūdzas, ka nav ko darīt! :))))

    AtbildētDzēst
  4. Spārīte- paldies, ka sagaidi tik jauki!
    Inga- jāsāk domāt k-kas jauns šitas jau sadarīts :D
    Aija- mums stingrie ierobežojumi uz datoru. drīkst izmantot ne vairāk kā stundu sestdienā. Tas jau pašu vecāku rokās :)
    Irēna, paldies:)

    AtbildētDzēst