ceturtdiena, 2014. gada 23. janvāris

Lai mazie pirkstiņi kļust lieli!

     Brāļkundziņš ļoti aktīvi un ar milzīgu prieku dodas savās bērnudārznieka gaitās. Tur sastaptās audzinātājas  darbojas ar mazajiem ķipariem un piedomā pie tā, lai mazuļu pirkstiņi ikdienas rotaļu laikā kļūst aizvien veiklāki un spēcīgāki.
     Audzinātājas zināja, kam man var lūgt palīdzību, bet ...mana iedvesma :D kavējās un nenāca man palīgā izveidot aktivitāšu centriņu, ko varētu piekārt pie sienas/ plaukta/ skapja, lai mazie var darboties.  
     Ik pa laiciņam saliku kopā pa kādai detaļai, fragmentam, bet kopskata nebija... Audzinātājas vēlējās, lai  var aizpogāt/ atpogāt podziņas,  darboties ar rāvējslēdzi, ievērt/izvērt, lietot detaļas ar lipekli...visu, kas nepieciešams ikdienas pašapkalpošanās prasmju apgūšanai . 
   
Tad, nu lūko tuvāk, kas man ir sanācis, apkopojot vēlmes :

Zirdziņš, kurš ir pielīmējams ar lipekli, bet pavada ir attaisāma/ aiztaisāma ar metāla sakabi. Zirdziņš pildīts ar sintaponu un ķiršu kauliņiem- patīkams taustei. Tā pat taustes attīstībai lieti noderēs stikla akmentiņi, pa kuriem "soļo" zirdziņš. Metāla sakabe mazajām rociņam grūti pievarama, bet ar laiku  viss notiks! 



Lentītēs iestiprināti plastmasas aizkarstangu riņķi;  tie labi kalpos, darbojoties ar auduma jostiņām, kuras ir sašūtas ar lipekļiem.



Mazliet savādāka pogāšana! Šoreiz bez pogcaurumiem, bet ar lentītēm.



Košais rāvējslēdzis noslēpis mazas filca pūcītes ar koka krellītēm- lai interesantāk taisīt rāvejslēdzi vaļā un ciet. Koka bumbiņas uzvērtas uz sutažas, ērti pārvietojamas abos virzienos.


Sava vieta arī vienkārši interesantām pogām- dažadas pēc formas un materiāliem, tā vien rosina sevi aptaustīt, pabīdīt un vēlāk arī saskaitīt...



Visbeidzot atradās  arī vieta šīm jostus sprādzēm, kuru attaisīšanai un aiztaisīšanai  noder tiešām veikli un stipri pirkstiņi. Bet līdz tam vēl jāaug! 



Un viss kopā tas savietojās uz auduma pamatnes, kas polsterēta ar ļoooti biezu paralonu- piespriedu "nāves spriedumu" divām šujmašīnas adatām! :D  Zaļās auduma lentas augšmalā paredzētas stiprināšanai, izverot cauri koka līsti. 

Lai godam kalpo ! 


P.s. Pēdējā laikā, gatavojot šo un citus šujamdarbus, saskaros ar ļoti sliktas kvalitātes sintētisko filcu. Skumji, ka pieejamo materiālu kvalitāte strauji zūd. 

4 komentāri:

  1. Nopietns un skaists veikums! Tagad vismaz zinam, kur biji pazudusi :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies! Sevišķi liels prieks man bija tajā mirklī, kad mazais kundziņš ar lielu lepnumu rādīja audzinātājai un saviem "kolēģiem", kas nu tur ir atrodams un paveicams...Bērns bija tiiiik priecīgs!

      Dzēst
  2. Bērni arī piedalījās tapšanas procesā?

    AtbildētDzēst