svētdiena, 2013. gada 10. marts

Mazajām sirsniņām...

Šajā skaistajā Dieva pasaulē ir ļoti daudz mazu sirsniņu, kas ierodas pie saviem vecākiem agrāk, nekā bija gaidīti. 
Steidzīgie mazuļi.
Mammas  vēl tikai domā par tikšanos ar saviem punču iemītniekiem, bet viņi jau klauvējās un saka, ka vēlas ātrāk apskatīt šo pasauli. 
Viņi atnāk mazi, nevarīgi un viņiem salst. 
Viņus vajag sasildīt! 


Tā radās
Sirds Siltuma Darbnīca

    Sirds Siltuma darbnīcā darbojas meitenes, kas grib un var palīdzēt sasildīt mazos bērniņus ar saviem darinājumiem. Viņas atrod laiku un dziju ( sastāvā vismaz 50% vilnas), un darina mazajiem ķipariņiem sedziņas (no  60*60 cm līdz 80*80 cm lielas), mazas zeķītes un cepurītes, kas silda mazuļus tad, kad viņiem tas ir vissvairāk vajadzīgs.  Saadītie un satamborētie darbiņi nonāk pie meitenes-koordinātores Latvijā, kas, savukārt, tos nogādā Latvijas slimnīcās.
    Arī es esmu nolēmusi pievienoties šīm meitenēm un dalīties savā darbā ar mazajiem mazuļiem. Uztamborēju pirmo sedziņu, kādam mazulim vissparastākajā vecmāmiņu kvadrātā un uzadīju divus pārus mazmazītiņu zeķīšu.
 


...tādas rūķīšu zeķītes vien sanāk...

Nu, es taču teicu, ka rūķīšu zeķītes!
Skat, samazgājuši un izkāruši žāvēties! 

Nesatraucies, ir arī otra dzeltenā zeķīte- tik' uz fotomirkli bija vēl uz adatām...
   Šaubījos par to, vai varēšu uzadīt tik lielas (mazas)  zeķītes, kas mazuļiem tiešām der. Adīju pēc meiteņu izstrādātajiem norādījumiem un foto. Sirds Siltuma Darbnīcā viss ir labi parādīts un pastāstīts. Man šķita, ka tās zeķītes ir tiiiik mazas, ka nevar nevienam derēt, tik kādai lellei, bet...sazinājos ar sev zināmu mammu, kuras mazulīte arī ir  "atskrējusi" ātrāk un lūdzi samērīt mazās peciņas pirmās zeķītes...Jā, izmēri saskanēja, bet sajūta, kad tu vari zeķīti uzmaukt uz rādītājpirksta, ir stipri jocīga...


Sirds Siltuma Darbnīca

8 komentāri:

  1. Brīnišķīgs projekts un skaisti Tavi darbiņi!

    AtbildētDzēst
  2. Lieliska darbnīca... lielisks darbiņš... un tik saulaini silta sedziņa un zeķītes...

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies! Ļoti priecātos, ja kaut viens cilvēks, kas šo ierakstu izlasīs, uzadīs kaut vienu zeķu pārīti, kaut vienu mazu micīti...

      Dzēst
  3. sirdsmīļi darbiņi, vienmēr priecājos par šo projektiņu, pati gan ne reizi vēl neesmu iesaistījusies, bet mana mamma gan ir adījusi, viņai tas padodas stipri vienkāršāk un ātrāk nekā man :))) Jāpiefiksē šī darbnīciņa, kas zin, varbūt tomēr nobriestu arī es :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Visu cieņu tavai mammai! Bet pati arī saņiemies vienām mazzeķītēm :)

      Dzēst
  4. Bildē man tās zeķītes liekas lielas:) Ļoti mīļas un ļoti skaistas. Tik atkal pēc piredzes saku stiķīti sien mazliet augstāk! Bučas Tev un sirsnīgi sveicieni tam nezināmajam mazulim, kam tiks šīs zeķes!
    Ar cieņu Ilze Cekule

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jocīgi, vai ne? Man tās zeķītes šķiet tik mazas, bet Tev, kas turējusi tādu mazuli rokās, tās šķiet lielas. Domājams, ka tas foto mānīgais efekts, jo zeķītes saskan ar Tevis teiktajiem izmēriem. Paldies par padomiem!

      Dzēst