svētdiena, 2013. gada 17. februāris

Kā es gāju ceļu līdz savām pērlēm :)

     Man pirms pāris dienām, kāda meitene jautāja, kur var ieraudzīt manis darinātās rotas. Samulsu, jo sapratu, ka nemaz tā dikti daudz neesmu te neko rādījusi. Un tad pašai radās vēlme noskaidrot, kā tad tas viss manās rokās ir attīstījies.

   Paši pirmie auskari, kas tapa tālajā 2008. gadā meitiņai tirgošanai Mārtiņdienas tirdziņā.  Nekad nebūtu domājusi, ka tas vēlāk izvērtīsies tā, kā tas ir izvērties...


   Tad bija pauze gandrīz  vesela gada garumā, kas sevī nesa lielu pārmaiņu un uzdrīkstēšanos. Uzdrīkstēšanos radīt un dāvāt radīto arī citiem...Maisam gals bija vaļā!







   Drīz vien tapa arī pirmais rotu komplektiņš, kas sastāvēja no krellēm, auskariem un rokassprādzes. Pašai bija liels prieks par izdošanos, bet vēl lielāks prieks bija, ka meitene, kas ieguva šīs rotas savā īpašumā, tās nēsāja daudz un bieži, saņemdama par rotām daudz komplimentu. Stikla bumbas bija izcilas!


   Tā darbojoties, mani un manus darinājumus pamanīja aizvien vairāk un vairāk cilvēku, jo devos ar saviem karulīšiem arī uz dažādiem tirdziņiem un darba vietām, uz kurām mani aicināja. Tajā brīdī Latvijā ļoooti daudz sievietes ķērās pie rotu darināšanas,vesals rotu darinātāju bumss, tamdēļ bija jo lielāks prieks, ka mani pamanīja un sākās individuālie pasūtījumi. Pirmie auskari un rotu komplekts, kas darināti pēc pasūtītāja vēlmēm- man pašai patīk joprojām!





   Man vienmēr ir bijis ļoti svarīgi zināt, kāds ir tas cilvēks, kuram es gatavoju rotiņas- viņa temperaments, izturēšanās, paradumi, nodarbošanās, galu galā arī vizuālais tēls.  Kad kāds pie manis vēršas ar vēlmi, lai pagatvoju rotiņu viņam vai viņa izvēlētajam cilvēkam, vienmēr mēģinu uzzināt par šo cilvēku maksimāli daudz lietu, lai darbs, ko radu, atbilstu nēsātājam...Tieši tādā veidā ir tapuši daudzi jo daudzi darbi no sekojošajiem.   
Man pašai joprojām patīk. Tas laikam labs rādītājs...:)



















    Mazliet skumji, ka tagad iznāk pērļu kārbas izvilkt retāk, jo šis darbiņš man nav tāds, ko var darīt tad, kad kāda minūtīte brīva laika, to nevar iemest somā, vedot bērnu uz deju mēģinājumu vai gleznošanu... Man svarīgs ir tas klusais, rāmais laiks, kas vajadzīgs, lai pērles apskatītu, pielaikotu vienu otrai, lai tās "sapazītos" viena ar otru. Tā pērļu padarīšana tāda meditācija manai dvēselei. Sev esmu nolēmusi, ka mans laiks radīsies arī pērlēm. Šoreiz mazliet savādākā veidā, jo domāju, ka esmu jauna ceļa sākumā.
 Lai man izdodas iecerētais! 
Tava Anna. 







10 comments:

  1. Ļoti skaistas un greznas rotas! Es kad gaidīju savu otru puiku, arī mazliet sadraudzējos ar pērlītēm. Man gan tik grezni nesanāca, bet arī dēļ laika trūkuma, sen jau neesmu cilājusi savu kastīti ar pērlēm. Lai tev izdodas iecerētais!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Man vienmēr ir gribējies, lai ir vienkārši, bet eleganti...lai rota ir ar kādu greznu akcentu. Tagad, kad salikās visas bildes kopā, tad ieraudzīju,ka laikam dikti grezni. :)

      Dzēst
  2. Patiešām, lai izdodas! Tā jau laikam ir, ka katrai no mums ir kāda lieta, par kuru domājam- gan jau kādreiz! :) Un tā arī noteikti būs! :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Noteikti, jo visi jau esam tikai cilvēki, laika ir tikai tik, cik ir...Katrā situācijā savas prioritātes.
      Paldies Tev, Aija, par atbalstu.

      Dzēst
  3. :) ieraudzīju arī savu rotiņu :)
    Izdosies viss, kam jāizdodas un kad tas ierakstīs lielajā Likteņgrāmatā :)

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Jā, Tava rotiņa arī tikai sarakstā :D - gana labs foto tai izdevies. Ceru, ka kalpo godam.

      Dzēst
  4. Skaisti pērļojumi! Vienmēr pērļotājus esmu apbrīnojusi par smalkajiem darbiem. :)
    Viss notiksies, nāks pavasaris, iedvesma un brīvie brīži! Vai ne? :)

    AtbildētDzēst
  5. Paldies! Tiešām ceru, ka izdosies, bet manā gadījumā pavasaris un brīvie brīži nav savienojami :D Tad es "noplaukstu" savās dobēs un kartupeļu vagās...

    AtbildētDzēst
  6. Man ļoti patīk tava pieeja darbam- ka tu centies iepazīt klientu, nevis vienkārši radi kārtējo smukumlietu, bet radi to kā kaut ko īpašu tieši šim cilvēkam. Un saņēmējs to noteikti jūt!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es ticu, ka tieši tā ir jārada savi darbi- pa īstam un no sirds! Ļoti ceru, ka man izdodas...

      Dzēst