ceturtdiena, 2012. gada 15. marts

Vienkārši auzu pārslu cepumi.

Manā mājā dzīvo saldummīļi...trīs. Domājams, ka arī ceturtais tāds būs...Vienalga, cik sātīga ēdienreize ir bijusi, kāds noteikti pajautās, vai nav kā salda mājās...noteikti!
 Tādās reizēs glābiņš ir vienkāša, bet pārbaudīta recepte:
  • 300 gr sviesta,
  • 200 gr cukura,
  • 4 olas,
  • 600 gr auzu pārslu,
  • 100 gr kviešu miltu.
  • pēc izvēles-  2 saujas saulespuķu sēklu vai rozīņu ( var arī no abām gardumlietām pa saujai kopā)
Pusi sviesta izkausē uz pannas, apgrauzdē tajā auzu pārslas. Var apgrauzdēt kopā arī ar saulespuķu sēklām, bet man labāk patīk piebērt negrauzdētas. Otru pusi sviesta sastrādā kopā ar cukuru un olas dzeltenumiem. Pievieno miltus un padzisušas auzu pārslas. Rozīnīti un saulespuķu sēklu arī atceries piebērt...Sajauc viendabīgu masu un iecilā tajā stingrās putās sakultus olu baltumus. Liek ar karoti uz pannas un krāsniņā iekšā 170 grādu karstumā - man no šī mīklas daudzuma sanāk aptuveni 40 cepumi...kādam laikam kārajiem kraukšķinātājiem pietiek...




Lai kraukšķīga dieniņa Tev un Tavai ģimenītei!

8 komentāri:

  1. Jā, man arī šī recepte (mūžvecā) ļoti patīk, jo var izveidot normālu formu cepumiņam, un tas nepārvēršas par plakanu pankūku :)

    AtbildētDzēst
  2. Nekur neizvairīsies-noteikti ceturtais būs tāds pats saldummīlis :)
    Mums ir identiski-bijām trīs, un nu visi 4 katru-dienu-saldum-ēdāji...
    Meitenes, mani vienmēr mulsina tas sviests. Jūs tiešām vienmēr cepat sviestā cepumus(ne tikai šos)? Mani neapmierina sviesta cena-tā var iestāties bankrots, ja visu sviestā ceptu. Izmantoju margarīnu. Pārsvarā Eve. Zinu jau, ka nav īsti labi, bet nu...kādreiz bada laikos esmu cepusi saldumus arī cūku taukos....

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Droši vien, ka nekur jau neizvairīsimies, nāksies dalīties ar saldumu krāvumiem :D
      Bet, ja nopietni, tad mēdzu jau arī es izmantot augu tauku maisījumus/ margarīnus, lai arī cik ļauni tie nebūtu. Ar mūsu ģimenes ienākumiem nav iespējams nopirkt to labo, kvalitatīvo, pat drusciņu nē. Ir tik cik ir, bet jāpabaro visi, tamdēļ nākas ļoti piedomāt, ko vispār var pagatavot. Ja lasu dažādas publicētās receptes, kuras ir zem nosaukuma "kad makā caurvējs" vai "kad alga pēc trīs dienām", tad man jāsecina, ka mūsu ēst gatavošanas ieradumi/ vajadzība ir tieši tāda. Tā nav izņēmuma reize, tā ir ikdiena, neskatoties uz to, ka dārzeņus savāi ģimenei izaudzējam paši, bet gaļu pērkam privāti par mazāku naudiņu nekā veikalā. Tā,lūk- cep vien tu arī cepumus, margarīns derēs.

      Dzēst
    2. Klau, par gaļu runājot. Vai 1.95 par kg ir daudz vai normāli? Ja no zemnieka?

      Dzēst
    3. Mēs no zemniekiem pērkam labu cūkgaļu par 1.80 ls kg.

      Dzēst
  3. Cik gardi Tev tie cepumi izskatās.. Sakārdināji mani arī uzcept :)

    AtbildētDzēst