trešdiena, 2012. gada 29. februāris

Dārgumu pods.

     Jau labu laiku gribēju pagatavot Helas smuko vācelīti, bet manās mājās nekad nav ievārījuma spainīšu- vāru vienmēr pati, burkās lieku pati...Bet, nu gribās dikti, dikti...Gatavojoties kādām viesībā, tika iepirkta majonēze 1 kg spainītī. Lielāks jau tas spainīts ir, bet ko padarīsi, ja dikti gribās. Mēģināju likt to lietā.  
    Izgrieztie apļi nr.1 un nr.2 man bija akkurāt par 10 cm lielāki kā pamācībā. Šūšanas darbi noritēja diezgan viegli, bet manā mājā uzradās nevis eleganta, maza vācelīte, bet riktīgs pods! Ko, nu? Mēģinu, kaut ko labot ar pērļu virteni, bet elegances kā nav, tā nav...nu, nerodas tā!!!  Meituks glāba podu no iznīcības- glabāšot tur jūras apskalotos akmentiņus, stikliņus un gliemežvākus. Lai jau kalpo podiņš godam!

pirmdiena, 2012. gada 27. februāris

Vārda diena nav aiz kalniem...

    Manai meitiņai tuvojas vārda diena...Viņai ir tik skaists vārds!  Tik maigs, sievišķīgs, sapņains, bet reizē arī tik spirgts!  Gribējās man šoreiz šim vārdiņam izrādīt īpašu cieņu. Biju skatījusi daudz dažādus vārdu karodziņus gan no papīra, gan auduma, bet neviens man tā īsti sirdī neaizķērās. Taisīju savus!
   Pamatam izmantoti dubultā salocīti aptuveni A5 lieluma kokvilnas auduma atgriezumi, burtiņi no filca atgriezumiem- nav griezti vienā gabalā, stiķēju kopā pa daļām. Uz karodziņa daļas burtiņi piešūti ar zig-zag dūrienu, rotāju ar lentīšu un podziņu puķītēm.
   Man patīk, bet, galvenais, ka vārda īpašniecei arī tīk. Daža šķība vīle man tiks piedota...:)






sestdiena, 2012. gada 25. februāris

"Plaukstiņ-čaukstiņ" lupatiņa mazulim.

     Jau sen čaukstošos konfekšu papīrīšus nemetam ārā, bet cītīgi krājam lielā kārbā. Mēs saldumu mīļotāji- sakrājies jau daudz...Tā kā mūsu Brāļkundziņam ļoti sāk interesēt apkārt notiekošais, tad mammmai jāķeras pie darbiem. Tajā skaitā, pie konfekšu papīrīšu likšanas lietā.
   No kārbām, maisiņiem un kastītēm  tiek vilktas laukā lietas, kas mazulim varētu palīdzēt iepazīt pasaules daudzveidību, viņam šobrīd pieejamā un pieņemamā veidā...
 Kāds rupjākas mežģīnes galiņš...

 ...krāsainas lentītes un koka kuloniņš...

 ...kāda izteiksmīga mēteļa poga...

 ...jā, arī mammas auskarbumbas un koka kreļļu virtene...

 ...lai mazajām plaukstiņām vairāk, ko taustīt, arī tilla kruzuļmala...

   Tas viss kopā "sašuvās" tādā taustām-mīļojam lupatiņā. Bet tie konfekšu papīrīši, kur tie? Tie paslēpušies zem biezās, izšūtās mežģīnes...tik aizrautīgi čaukst, ka mazais Brāļkundziņš ieinteresēti rauca pieri un konosījās jau kamēr mamma šuva.   Mazulim patīk, bet mamma savām rokām ir pagatavojusi k-ko pavisam vienkāršu, bet ļoti, ļoti mīļu un noderīgu. Maziņš šujamdarbiņš, kas pa spēkam katrai mammai.
 Iepriecini arī Tu savu mazuli!

pirmdiena, 2012. gada 13. februāris

Atnāc, lūdzu, iepazīties!

  Sveiks, mans pastāvīgais lasītāj/sekotāj! Bloggers joprojām ar mani spēlē paslēpes- neredzu es nevienu no jums vaigā. Redzu, ka man saveidojies tāds smuks pulciņš ar sekotājiem, bet nekādi nevaru ar Tevi iepazīties. To gan ļoti, ļoti vēlos. Zinu, ka daudzi raksta savus blogus, kurus, ticu, es arī labprāt lasītu, bet nespēju to izdarīt...Mans līgums Tev- ja ielūkojies šeit, atstāj kaut vienu raksta zīmi par sevi komentāros, lai varu tevi apsaktīt vaigā, iepazīties! Palīdzēsi man to izdarīt?

Paldies Tev, ja atstāsi  kādu raksta zīmi komentāros!

svētdiena, 2012. gada 12. februāris

Mans svētdienas kadrs.

    Jā, jā, jā...arī es nolēmu pievienoties tiem daudzajiem, jaukajiem blogiem, kas kadrē svētdienu...Kadrēšanas pirmssācējai Dianai un daudziem, jo daudziem idejas atbalstošajiem feinajiem blogiem, kurus visus nemaz nevar nosaukt! Negarantēju, ka mans svētdienas kadrs vienmēr tiks publicēts svētdienā, bet tas noteikti "kadrēsies"...Šoreiz ar komentāru, bet citas nākamās reizes- bez, kā pirmssācēja ir vēlējusies.
Elektroinstalācija, ko Gasažiņa ar Gaspaģinu vakar "ķīlēja" dabaszinību projektam. Izmantots: no nezin kurienes uzradies kartons, spuldzīte no Gaspaģina ciklopa, vadiņi no nevajadzīgām telefona austiņām un baterijas no mana trennažiera mērījumu rādītāja. Stiprināšanai diegs un karstā līme.  Izdevās- elektrību ievilka!

piektdiena, 2012. gada 3. februāris

Laikam vajadzēja uzšūt aizkarus...

    ...un to es arī izdarīju. "Nieka" trīs dienās 17 metri organzas tapa par guļamistabas aizkariem. Bet tāds mazs lodziņš vēl istabiņas sienā, kura aizkarrotu vajadzēja atspraust...Labi! Atgriezumos palika aptuveni 0.5 metri auduma, no kura pagatavoju visiem zināmās puķes ar apdedzinātām malām. Piestiprināju ar karsto līmi pie matu sprādzes, un....gatavs! Gaspažiņa tikai kontatēja, ka varot jau izmantot arī kā matu sprādzi, tikai- vai es aizdošot, ja būs vajadzība?  Protams, ka  aizdošu.:) Vai tā būtu lietu otrā dzīve? Nezinu, bet pielietojums labs...

    Bet tad es aizrāvos...Un tapa vēl trīs ziediņi. Tie bija ar daudz mazāku pērļu bagātību, daudz vienkāršāki. Man rodas sajūta, ka saplaukušas maigas, jo maigas anemones...Tik piemērotas manai meitiņai, manai Gaspažiņai...

    Lai to saveidotu matu rotā, ņēmu palīgā vēl mazliet auduma, matu stīpu un karsto līmi. Sašuvu "tunelīti" no 1.5 metrus garas un 2.5 cm platas auduma strēmeles, izvēru uz labo pusi, galus nolīdzināju ar šķērēm. Ar karsto līmi ielīmēju "tunelīša" galus ap matu stīpiņas galiem. Uz matu stīpiņas veidojas jaukas krociņas, kas rada vieglu "ermoņikas" efektu. Virsū izkārtoju un ar karsto līmi nostiprināju ziediņus. Gatavas! Gaidam siltu vasariņu, kad, matiem plīvojot, varēs skriet ziedu pļavās...

ceturtdiena, 2012. gada 2. februāris

Re-cik-lēti

    Jā, arī es pievienojos daudzajiem, jo daudzajiem cilvēkiem, kas neredz jēgu tikai pirkt, izlietot, mest ārā, atkal pirkt...Un tā bez gala un malas!  Sagribēja mana Gaspažiņa mazlellītēm māju. Kā pie tādas tikt?  Varot no kastēm pagatavot...Sacīts, darīts-ķeramies pie lietas! Savācām visas mājās esošās brīvās kastes...
...Gaspažiņa saveidoja sev vēlamos mājas gabarītus, salīmēja kopā ar divpusējo līmlenti...

...aplīmēja ar avīzēm...

...tad krāsošanas darbi ar pāri palikušu akrila krāsu
 ( palika pāri no gultiņas krāsošanas -skatīt fonā...) un flomasteriem tur, kur smalkākas
detaļas zīmējamas...

...lielās kastes sānā izurbināti caurumi "elektroapgādei"...

...kopskats pēc darbu pabeigšanas- savu vietu būvē atrada arī pārtikas plēves rullīši,
tapešu atgriezumi un papīra lidmašīnas...

...un tad izrādijās, ka sava vieta tur atrodas arī Gaspažiņai pašai...

...lepnums nebeidzams, bet darbotiesprieks neapsīka vēl divas dienas- māja jau
piedzīvojusi arī uzlabošanu un labiekārtošanu- tikusi pie jaunām piebūvēm...

Tā, lūk, mums iet ar reciklēšanu jeb, kā man patīk teikt, ar lietu jauna pielietojuma meklēšanu...